SOLMUT AUKI -tilaisuuksissa n. 900 osallistujaa 19.12.2018

Sivun tulostus

SOLMUT AUKI - alueellinen neuvontapilotti -hanke (syksy 2017 - kevät 2019)

Suomen Hevostietokeskus ry toteuttaa parhaillaan hevostalousalan toimijoille suunnattua neuvontapilottia yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hevostalousalan neuvonnalle uusi malli, jossa digitaalinen neuvonta ja erityisasiantuntijoiden sekä alueellisten toimijoiden osaaminen yhdistetään hevostalousyrittäjien ja tallityöntekijöiden työhön liittyvien ajankohtaisten kysymysten ratkaisemiseksi. 

Hevosjalostusliittojen alueilla järjestettiin vuonna 2018 yhteensä 25 neuvontatilaisuutta, joihin osallistui n. 900 henkilöä. Keväällä ja syksyllä pidetyissä neuvontatilaisuuksissa perehdyttiin mm. hevosten valmentamiseen, irtokengän lyömiseen, varsan kavion hoitoon ja asentovirheen korjaamiseen, hevoskuljetusten turvallisuuteen, tallin paloturvallisuusasioihin ja hevosen ruokinnan suunnitteluun HOPTI-ruokinnansuunnitteluohjelman avulla. Kouluttajina ovat toimineet mm. paikalliset hevosvalmennuksen, eläinlääkinnän ja kengityksen asiantuntijat sekä pelastuslaitosten ja poliisin edustajat. Kevään 2019 neuvontatilaisuuksissa perehdytään uutena aiheena mm. hevosten rakenteeseen ja jalkaterveyteen.

Hankkeen tiedotuslistalla on yli 1500 hevosalan toimijaa, joille on lähetetty 21 digitaalista tietopakettia (viimeisimpinä aiheina talli-ilman vaihto,  vierotettujen varsojen hoito sekä hevosen lääkekirjanpito ja terveys). Uusia tietomateriaaleja lähetetään kuukausittain.

Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Pilotti on suunnattu kyseisten ELY-alueiden talliyrityksille ja niiden työntekijöille, hevosalaan liittyvien palvelujen tuottajille sekä neuvojille. Osallistujille toimitettava sähköinen materiaali sekä neuvontatilaisuuksiin osallistuminen on ilmaista. 

Tarkemmat tiedot Solmut auki -hankkeen tilaisuuksista julkaistaan alueen hevosjalostusliittojen ja Hevostietokeskuksen facebook-sivuilla. Hankkeen tiedotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen hevostietokeskus@hevostietokeskus.fi (paikkakunta mainittava ilmoittautumisen yhteydessä). 

Lisätiedot: projektipäällikkö Sanna Airaksinen, Suomen Hevostietokeskus ry (sanna.airaksinen@hevostietokeskus.fi)